Tel. 06-36468749 info@dskozijnen.nl
Selecteer een pagina

Structurele zonwering

Ook de ontwikkelingen binnen de zonweringmarkt staan niet stil. Sinds een aantal jaren is de structurele zonwering in opkomst. Tijdens de bouw van een pand (zowel particulier als zakelijk) wordt de zonwering dan al geïntegreerd. Het gaat dan m.n. om zonneluifels en schuifpanelen.

Zonneluifel

De zonneluifels zijn eenvoudige vaste systemen ideaal voor zuid-gerichte gevels. Ze bestaand hoofdzakelijk uit zonwerende lamellen die doorlopend onder een aluminium draagstructuur gemonteerd zijn. Bij hoge stand van de zon, tijdens de warme zomermaanden, bieden ze een goede beschaduwing. Tijdens de winter daarentegen bij lage stand van de zon, laten ze de aangename zonnewarmte in uw woning binnen schijnen en beperken ze dus mee het energieverbruik van uw verwarmingsinstallatie.
Aangezien de luifels boven de ramen hangen, verstoren ze in tegenstelling tot andere zonweringsystemen het uitzicht naar buiten helemaal niet. Uw vensters behouden dus ten allen tijde één van hun essentiële functies : onverstoorde doorkijk verlenen. Deze zonwerende lamellen zijn geextrudeerde aluminium profielen met een specifieke aerodynamische vormgeving, die het systeem extra stabiliteit bezorgt bij blootstelling aan hevige wind.

Schuifpanelen

Met de zonwerende verticale schuifpanelen kunt u de lichttoetreding in uw woning zelf beïnvloeden. Bij aangename lichtinval wordt het schuifpaneel van het raam weggeschoven. Bij risico op oververhitting kunt u de vensters afschermen van de zonnestralen door de panelen er helemaal of gedeeltelijk voor te schuiven. Indien gewenst, kunnen de panelen van het raam weggeschoven worden om het doorzicht door het venster niet te belemmeren. Wanneer u daarentegen inkijk in de woning wilt verhinderen, kunt u de panelen eenvoudig voor de ramen schuiven. De zonwerende schuifpanelen zijn opgebouwd uit frames met invulling van aluminium of houten lamellen of zonwerend doek. Al deze verschillende types hebben specifieke eigenschappen op het vlak van zonwerendheid en doorzicht.

Onze merken